3 mythes over de vloerverwarming

2 min gelezen

Je hebt alvorens het aanschaffen van een vloerverwarming overal al navraag gedaan over waar je nu het beste voor zou kunnen gaan en wat de beste keuze voor jou zou kunnen zijn. Je hebt vervolgens enorm veel tips gekregen, maar ook veel uitlopende. Wil je nu wel eens weten wat nu echt waar is en wat niet? Bij deze helpen we je de 3 meest voorkomende mythes over de vloerverwarming in de woning uit de lucht te halen. 

‘Een vloerverwarming is veel duurder dan de ‘gewone’ radiatoren’

De vloerverwarming prijzen. Het is waar dat de prijs om een vloerverwarming te installeren 30% duurder dan die van de traditionele radiatoren, maar vloerverwarming is een investering die op de lange termijn loont. Doordat het systeem energiezuiniger is en minder onderhoud vergt, zullen gebruikers merken dat hun energierekening en de totale systeemkosten veel lager zullen zijn dan bij traditionele radiatoren.

‘Een huis met vloerverwarming zal nooit warm worden’

Hoewel het waar is dat vloerverwarming niet zoveel warmte produceert als een conventionele radiator, genereert het wel voldoende warmte om een comfortabele omgeving te creëren. Helemaal wanneer je een bovenlaag van hout op de vloerverwarming hebt, zoals bijvoorbeeld een laminaat,- of vinyl vloer. Het systeem verdeelt de warmte gelijkmatig over het gehele vloeroppervlak, waardoor de kamertemperatuur gemakkelijk kan oplopen tot 25 graden. Huiseigenaren kunnen de thermostaat een paar graden lager instellen en er zeker van zijn dat ze geen warmte verliezen.

‘Een vloerverwarming is een technisch elektrische verwarming’

Uiteraard draait de elektrische vloerverwarming op elektriciteit, maar het hydraulische systeem op warm water en centrale verwarming. Er is ook een optie om een vloersysteem aan te sluiten op een warmtepomp. Hoewel de warmtepomp wel wat stroom nodig heeft, is hij ook afhankelijk van hernieuwbare energie. Doordat de vloerverwarming op een constant lage temperatuur werkt, is het een ideale keuze om een warmtepomp aan uw systeem toe te voegen.