Badkamer renoveren: in vijf stappen naar jouw complete badkamer

2 min gelezen

Wil je de badkamer gaan renoveren? Dan wil je weten waar je moet beginnen, welke punten extra aandacht vragen en hoe lang je ermee bezig zal gaan. Je wilt zeker zijn dat het design en de technische zaken op elkaar aansluiten. En dat alles in je budget past. Op die manier maak jij jouw gewenste badkamer. Dat doe je in 5 stappen.

1. Inspiratie

Het is essentieel dat de badkamer aansluit op wat jij voor ogen hebt. Dan moet je dus wel eerst een beeld vormen. Dat kan je doen met voorbeelden en foto’s van stijlen, sanitair en accessoires, maar ook door naar kleuren en materialen te zoeken. Wanneer je enige tijd hebt verzameld gooi je de voorbeelden die je het minst aanspreken weg. 

2. Keuzes

Nu moet je keuzes gaan maken. De definitieve kleur kiezen bijvoorbeeld. Welke wastafelkom neem je? Hoe zit het met designkranen? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, maar let wel ook op de kosten voor arbeid en materiaal. Het kan slim zijn om bij een expert ook naar enkele verrassende alternatieven te vragen.

3. Ontwerp

Het is belangrijk om een goed ontwerp te maken. Zo weet je zeker dat alles wat je wilt ook echt past. Het beste is het om een tekening te maken. Zo kan je bekijken hoeveel ruimte je voor de inloopdouche hebt. Ook weet je of je één of twee wastafels kan gebruiken. Het is slim om een 3D-ontwerp door de specialist te laten maken. Zo krijg je een compleet en duidelijk beeld.

4. Uitwerking

Nu je alles op orde hebt, kan je aan de verbouwing beginnen. Dat betekent wel dat je ook wat voorzorgsmaatregelen moet treffen. Zo kan een mobiele douchecabine huren bij Mobieltoiletkopen.nl een goed idee zijn. Die kan je zo aansluiten in of buiten huis. Waardoor je dus ook tijdens de verbouwing gewoon voor jezelf kan blijven zorgen. Dit maakt de verbouwing wel wat gemakkelijker.

5. Douchen!

Nu al het werk is gedaan, kan je eindelijk plezier gaan beleven aan je nieuwe badkamer. Je kan een lekkere douche nemen. Of je neemt een bad wanneer je daarvoor gekozen hebt. Het is fijn om te kunnen genieten van datgene wat je hebt neergezet. Daar ging het allemaal om!