Drie redenen waarom keramische tegels steeds populairder worden

2 min gelezen

De afgelopen jaren kozen veel mensen voor een houten vloer. De laatste tijd zien we echter dat er steeds meer mensen kiezen voor een vloer van keramische tegels. Eerst werden keramische tegels voornamelijk gebruikt voor in de badkamer, maar nu ook voor in de tuin of in de woonkamer. In dit artikel bespreek ik drie redenen waarom keramische tegels steeds populairder worden.

1. Ideaal voor vloerverwarming

Steeds meer nieuwe woningen beschikken over vloerverwarming. Keramische tegels zijn ideaal als bedekking op vloerverwarming, omdat deze tegels warmte goed geleiden. Dit zorgt ervoor dat de gehele vloer goed verwarmt wordt en niet alleen op de plekken waar de leidingen liggen. Daarnaast houden keramische tegels de warmte ook nog eens langer vast in vergelijking met een houten vloer. 

2. Grote tegels en veel mogelijkheden

Keramische tegels zijn in allerlei verschillende formaten beschikbaar. De meeste mensen kiezen echter voor een groot formaat, omdat grote tegels een ruimte groter laten lijken. Dit is vooral handig als je een kleine ruimte moet inrichten. Daarnaast scheelt het ook een hoop onderhoud. Ook zijn er veel mogelijkheden op het gebied van kleur. Zo is het mogelijk om voor donkere keramische tegels te kiezen, maar ook om lichte keramische tegels te kiezen.

3. Voor alle ruimtes geschikt

Een andere reden waarom keramische tegels steeds populairder worden, is omdat de tegels voor alle ruimtes geschikt zijn. Vaak zie je dat keramische tegels gebruikt worden voor de badkamer en de keuken. Tegenwoordig worden keramische tegels echter ook gebruikt voor de woonkamer of voor in de tuin. Het materiaal waarvan keramische tegels worden gemaakt, is uitermate geschikt voor buiten.

Wil je graag meer informatie over keramische tegels? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op www.ceramicavloeren.nl.