Allerlei tips voor het gebruik van behang in je interieur

2 min gelezen
Arte behang

Behang kan echt de sfeer maken in je woning. Het is dus belangrijk dat je het op de juiste manier gebruikt zodat het een positieve blikvanger van je interieur wordt. Je hebt ook veel verschillende soorten behang dus het is belangrijk dat je eerst bedenkt wat je graag voor soort behang zou willen en dat je ook verder nadenkt wat voor soort behang er bij de rest van je interieur past zodat het allemaal mooi bij elkaar past. In dit artikel ga ik je wat tips geven voor het gebruik van behang in je interieur.

Arte behang

Behang met print

Het behang met een print zie je de laatste jaren veel terugkomen. Er zijn veel verschillende soorten prints die je kunt kiezen voor je behang. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke bloemenprint, een dierenprint of juist een hele abstracte print. Vaak is het niet mooi om alle muren met een print te behangen. Je krijgt dan een hele onrustige sfeer in je interieur. Je kunt beter maar 1 of 2 wanden behangen met een print en de andere wanden met een effen kleur. Kies dan bij voorkeur wel een effen kleur die ook in het behang met de print terugkomt zodat het wel goed bij elkaar past en in elkaar overloopt.

Behang van verschillende materialen

Arte behang is een luxe behangmerk. Het Arte behang wordt ook vaak van verschillende materialen en texturen gemaakt waardoor het een exclusieve uitstraling heeft. Denk bijvoorbeeld aan behang van het materiaal fluweel. Zo zijn er nog veel meer materialen waar behang van gemaakt kan worden. Het geeft een luxe uitstraling aan je woning. Het is wel van belang dat het materiaal van je behang past bij de rest van je meubels. Fluweel behang is bijvoorbeeld mooi als je ook andere fluwelen meubels in je woning hebt zoals een fluwelen poef, fluwelen eetkamerstoelen en fluwelen accessoires. Op deze manier past alles in je interieur mooi bij elkaar en wordt het mooi één geheel.

Ik hoop dat je iets met deze tips kunt en dat je nu behang kunt kiezen dat bij jou en bij de rest van jouw interieur past.