Alles wat je moet weten over antislip rubber tape

2 min gelezen

Als je ooit het uitglijden hebt meegemaakt van het stappen op een nat oppervlak, dan weet je hoe gemakkelijk het is om een ongeluk te krijgen. Antislip rubber tape kan worden gebruikt in elke soort gladde omgeving, van badkamervloeren tot industriële werkplekken. Laten we eens kijken wat dit product is en waarom het belangrijk is voor je veiligheid. 

Wat is antislip rubber tape? 

Antislip rubber tape is een plakband gemaakt van een sterk rubber materiaal dat tractie biedt op natte of gladde oppervlakken. Het is er in verschillende maten en kleuren, zodat het kan worden aangepast aan elke omgeving. De zelfklevende achterkant maakt het aanbrengen snel en gemakkelijk, zodat je de tape direct op elk schoon oppervlak kunt aanbrengen. Dit type tape is alleen ontworpen voor gebruik binnenshuis; als je iets nodig hebt voor buitenshuis, zijn er andere soorten antislipproducten verkrijgbaar, zoals gritbanden of traptreden.

Tip: Antislip strip trap zelfklevend wit

De voordelen van antislip rubber tape 

Het spreekt voor zich dat antislip rubber tape kan helpen om ongelukken door uitglijden op natte oppervlakken te voorkomen. Maar het heeft ook andere voordelen! Zo zijn sommige soorten antislip tape ontworpen met antibacteriële eigenschappen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gebruik in ruimtes waar hygiëne belangrijk is (zoals badkamers). Bovendien zijn de meeste antislip tapes duurzaam genoeg om zwaar voetverkeer en veelvuldig dweilen te weerstaan zonder na verloop van tijd hun grip te verliezen.  

Antislip rubber tape gebruiken 

Je kunt antislip rubber tapes vinden in verschillende vormen en maten, variërend van 2 inch breed tot 6 inch breed. Afhankelijk van de grootte en vorm die je kiest, kunnen ze ideaal zijn voor gebruik op plaatsen als trappen, hellingen, badkamers en gangen of zelfs grote industriële ruimtes als magazijnen en parkeergarages. Volg bij het aanbrengen de aanwijzingen van de fabrikant nauwgezet op voor het beste resultaat – en vergeet niet dat het altijd beter is om het zekere voor het onzekere te nemen als het om veiligheid gaat!   

Uitgelicht: Antislip trap strip zwart

Conclusie: 

Antislip rubber tape is een effectieve manier om elk soort glad oppervlak veiliger te maken voor mensen die er overheen lopen. Ze bieden uitstekende grip en tractie, zelfs als ze nat of vochtig zijn, waardoor ze perfect zijn voor ruimtes rond zwembaden of douches waar zich gemakkelijk water op het vloeroppervlak kan ophopen. Met hun gemakkelijke installatieproces en ruime keuze aan maten zijn antislip rubber tapes een betaalbare manier om iedereen veilig te houden in potentieel gevaarlijke omgevingen.