Behaaglijke temperatuur

2 min gelezen
hr++ glas

Natuurlijk wil iedereen een comfortabele en warme woning hebben om in te leven, vaak wordt vergeten hoe belangrijk het glas in de kozijnen is. Heb je bijvoorbeeld enkel glas in de kozijnen, dan verdwijnt er veel warmte vanuit de woning door het glas naar buiten. Met isolerend glas bespaar je ook op de energierekening, en je helpt ook nog eens mee aan een goed klimaat. Door gebruik te maken van hr++ glas weet je zeker dat je bespaart op je energienota, en ook meehelpt aan om het klimaat gezond te houden. Het glas isoleert goed waardoor je altijd een comfortabele woning hebt om in te leven.

Wat betekent isolatieglas?

Iedereen weet dat enkel glas erg dun is en totaal niet isoleert, zit je bij een ruit die van enkel glas is dan voel je in de meeste gevallen de kou al. Met HR++ glas heb je te maken met glas wat goed isoleert, met een coating en gas tussen de twee platen. Zou je alle ramen van een woning vervangen door isolatieglas dan bespaar je veel goed op de energierekening, maar het wooncomfort gaat vele malen omhoog wat misschien nog wel belangrijker is. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten isolatieglas beschikbaar. 

hr++ glas

Direct merkbaar

Het plaatsen van isolerend HR++ glas merk je direct, minder kou en tocht en de woning voelt warmer aan. Had je voorheen last van beslagen ruiten met enkelglas, ook van dit probleem ben je af met dubbel glas. Natuurlijk is de aanschaf wel een uitgave, maar ieder jaar zie je de besparing terug op je energierekening. Na een aantal jaren heb je de investering dus helemaal terugverdiend en ga je echt besparen, en heb je een veel comfortabele woning. Met dubbel glas is de woning ook meer waard dan met enkel glas. je kunt isolatieglas vergelijken met een spaarrekening die 6% rente per jaar geeft.