Deze Taxus soorten kun je uit kiezen voor in je tuin

1 min gelezen
Taxus soorten

Wil jij graag meer privacy in je tuin? Of vind je het gewoon mooi om een mooie afscheiding aan te brengen tussen jouw tuin en die van je buren maar wil je geen schutting plaatsen omdat je dat niet mooi vindt staan? Dan kies je toch voor een Taxus. Er zijn talloze Taxus soorten om uit te kiezen:

Taxus soorten
  • de Taxus baccata
  • de Taxus baccata david
  • de Taxus media hicksii
  • de Taxus media hillii

Dit zijn nog niet eens de enige soorten die er zijn. De Taxus is een razend populair soort haagplant.

Waarom een haag?

Er zijn verschillende redenen om voor een haag te kiezen. Allereerst wil je natuurlijk privacy in je tuin. Als je in de zomer ligt te zonnen dan is het een fijn idee dat niet de hele buurt mee zit te kijken. Ook als je bezoek hebt dan wil je misschien wel wat privacy. De reden dat mensen dan vaak voor een haag kiezen is omdat een schutting er toch minder gezellig uitziet. Een haag is bovendien beter voor de natuur. Bedenk bijvoorbeeld eens hoeveel insecten en vogels je een plezier doet door geen houten schutting te plaatsen maar een mooie groene wand van haag waar zij een nestje in kunnen bouwen of lekker rond kunnen snuffelen.

Taxus soorten

Waarom de Taxus?

De Taxus is met name populair omdat deze er ook in de winter meestal mooi bij staat. Het is belangrijk dat planten in Nederland winterhard zijn als ze buiten komen te staan. Onze winters kunnen namelijk behoorlijk streng zijn.