Domotica: Wat is het en wat zijn de geheimen?

2 min gelezen

Wat is het toch een mooi woord: domotica. Dit woord stamt van twee woorden genaamd domo en tica. Dit staat voor woningtechnologie of noem het ook maar home automation systemen. Met deze systemen kan je jouw huis slim maken. Wij, mensen, vergeten wel eens het gas uit te draaien, het licht uit te doen, de deur op slot te doen en noem het maar op! Dankzij domotica is dat tegenwoordig verleden tijd. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen of je met draad of zonder draad wilt. Het systeem doet de rest voor je.

Welke keuzes heb je?

Zoals aangegeven kan je kiezen tussen bedraad of draadloos. Nu hadden we een beetje gejokt dat het systeem de rest doet want je moet eerst ook het systeem kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor slimme sloten en verlichting of iets heel anders. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen dat jouw garage een slimme garage wordt. Deze zal jouw auto en tijden gaan herken na een analyse. Dus dit systeem gaat begrijpen hoe laat jij thuiskomt en dat jij je auto in de garage wilt parkeren. Oeps, wel nog ven het hek open doen. Dat doe je niet zelf toch? Nee, ook dat is compleet in te regelen naar automatische behoeften. Of wil je liever dat je gordijnen in de ochtend automatisch om 9 uur langzaam open gaan? Of ben je meer iemand die gewekt wilt worden door licht? Ook dat is allemaal in te regelen met domotica.

Waar te koop

Het antwoord op de vraag “wat is domotica?” heb je nu antwoord. Je hoeft alleen nog maar even een winkel uit te zoeken waar je goed geholpen wordt. We raden altijd aan om te kiezen voor een winkel met een showroom.