Een goede sondering is belangrijk

2 min gelezen
casco-bouw

Wanneer je overweegt een eigen huis te laten bouwen, is het verstandig te rade te gaan bij een expert voor sondering. Dat wil zeggen dat er gekeken wordt naar de verschillende grondsoorten op de grond waar je op wilt bouwen, en naar de verschillende dieptes, zodat er een stevig fundament kan worden gebouwd voor je eigen huis. Je zou natuurlijk niet willen dat je deze essentiële stap overslaat om na een paar jaar je zuurverdiende eigen huis langzaam maar zeker door de kleigrond te zien zakken. Dat zou hartstikke zonde zijn en is makkelijk te voorkomen door van tevoren te sonderen.

Wat kost een eigen huis?

Je zal er vast wel eens van hebben gedroomd: het laten bouwen van je eigen huis. Maar wat zijn de huis bouwen kosten? Hoe bepaal je dat en hoe zorg je ervoor dat je je droomwoning kunt realiseren zonder iedere laatste cent om te hoeven keren? Dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen en daarom is het handig om een expert in te schakelen die je precies kan vertellen wat het bouwen van een eigen huis nou precies zal moeten kosten. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent en kom je onderweg geen grote verrassingen tegen.

Marge opbouwen voor onverwachte kosten

Tijdens het bouwen van een eigen huis, is het onvermijdelijk dat je op een bepaald moment tegen kosten aanloopt die je in eerste instantie niet had zien aankomen. Dat hoeft niet per definitie heel erg te zijn, als je het maar mee hebt gerekend in je budget. Daarom is het belangrijk om van tevoren een marge aan te brengen voor deze onverwachte kosten, zodat je niet later tegen een muur aanloopt waarvan je niet het geld hebt om het te laten fiksen. Dat zou jammer zijn, als dat een obstakel is in het bouwen van je eigen huis en het realiseren van je droomwoning.