Een goede werkplek is het halve werk

2 min gelezen
Ergonomische bureaustoelen

Wanneer mensen veel thuis werken is het verstandig om de werkplek zo efficiënt mogelijk te maken. Zorg ervoor dat er niet te veel afleiding is. Dit kan je bijvoorbeeld doen door zo min mogelijk spullen op het bureau te hebben staan. Naast zo min mogelijk afleiding is een goede zithouding ook belangrijk. Nu heeft iedereen andere lengte en kan dit lastig zijn met het vinden van het juiste bureau. Met behulp van een hoogte verstelbaar bureau kan je ervoor zorgen dat het bureau precies op de goede hoogte staat. Zo kan er een ergonomisch juiste houding worden aangenomen. Het verstellen van het bureau gaat met één druk op de knop.

Een ergonomische zithouding

Naast het bureau is een bureaustoel ook erg belangrijk om deze goede zithouding aan te kunnen nemen. De bureaustoel moet zo gevormd zijn dat je goed met je rug tegen de leuning kan zitten en de benen in een 90 graden hoek op de grond kunnen rusten. Het is daarom heel fijn als de bureaustoel verstelbaar is in hoogte en het liefst de rugleuning ook verstelbaar is. Bureaustoelen zijn er in alle soorten en maten en kunnen dus ook helemaal aangepast worden op het interieur zodat het niet alleen praktisch is maar ook binnen het interieur past. Een bureaustoel en een bureau vormen zo samen de belangrijkste onderdelen van een goede werkplek.

Inrichting van de werkkamer

Hoewel de bureaustoel en het bureau dus belangrijkste onderdelen van de werkplek zijn, zijn er ook nog veel andere dingen die fijn zijn tijdens het werken. Zo is het bijvoorbeeld goed om altijd water op het bureau te hebben staan, maar daarnaast is goed licht in de werkkamer is ook essentieel. Er moet dus aan veel worden gedacht bij het inrichten van een werkkamer. Het kan helpen om vooraf een overzichtstekening te maken van de werkkamer om deze zo goed mogelijk in te kunnen delen. Zo kan er ook vooraf nagedacht worden over kleurencombinaties om de werkkamer een plek te maken waar optimale focus bereikt kan worden.