Een veilig huis voor jouw kinderen

2 min gelezen
glazen-balkonhek

Ben jij een vader, moeder, oom, tante, opa of oma en wil jij jouw eigen huis graag veiliger maken voor kinderen? Lees dan snel verder, in dit artikel zullen wij enkele belangrijke tips geven om thuis een veilige omgeving te creëren waarin ongelukken zich veel minder snel kunnen voordoen.

Een makkelijk voorbeeld kan zijn het aanleggen van een extra balkon omheining, of om de balkon reling goed te verstevigen. Kleine investeringen als deze kunnen een hoop extra veiligheid met zich mee brengen en worden dan ook zeker sterk aangeraden. De belangrijkste ruimtes om op te letten en enkele tips over gedrag zullen wij nu bespreken.

Ruimtes om op te letten

De belangrijkste ruimtes om op te letten bestaan eigenlijk niet. Dit wilt niet zeggen dat er geen belangrijke ruimtes zijn, maar eerder dat alle ruimtes heel belangrijk zijn. Wij hebben net natuurlijk het voorbeeld gegeven van het balkon. Toch zijn er nog veel meer ruimtes waarin ongelukken zich kunnen voordoen.

Denk maar eens aan scherpe messen of vorken in de keuken. Dit is ook zeker een belangrijk punt om op te letten. Een tip is om ervoor te zorgen dat deze niet binnen handbereik voor kinderen liggen. Hetzelfde geldt voor heet water, in dat geval draait het niet alleen om waterkokers maar ook bijvoorbeeld om heet water in de badkamer.

Gedrag om op te letten

Ook zijn er enkele belangrijke tips om ongelukken met kinderen te voorkomen die gerelateerd zijn aan gedrag. Zo is het bekend dat kinderen willen ontdekken. Zorg ervoor dat je dit instinct niet tegen probeert te houden, maar zorg er juist voor dat je dit gedrag in de gaten houdt en sturing geeft.

Het is namelijk ook prima mogelijk voor kinderen om nieuwe dingen te ontdekken op een velige, kindvriendelijke manier. Laat je kind bijvoorbeeld eens een keer in een koude pan roeren met een lepel.