Frans wonen

2 min gelezen

Een erg populair woonstijl is recentelijk de Franse woonstijl. Waarschijnlijk komt dit omdat de Franse woonstijl erg nostalgisch en vrolijk op ons overkomt. Bent je bezig met het verbouwen van je huis en ben je opzoek naar een nieuwe manier van wonen, dan is de Franse manier van wonen zeker het overwegen waard. In dit artikel geven wij je een kijkje in de Franse woonstijl, zodat je kan kijken of ook dit iets voor jou is.

Wat is de Franse stijl?

Wat verstaan we dan onder de Franse stijl. Een Franse stijl is eigenlijk het tegenovergestelde van een minimalistische stijl. Dit komt vooral door de bijzondere samenkomst van rustige kleuren met spannende en antieke meubels. Onder rustige kleuren verstaan we vooral kleuren die draaien om zowel warmte en subtiliteit. Denk hierbij aan  pastelkleuren. Dit zijn zachte kleuren zoals beige, blauw of lichtgroen. Cruciaal is hierbij wel dat je niet te veel kleur gebruikt zodat de basis neutraal blijft. Op deze manier komt je huis toch lekker rustig over. Vervolgens ga je kijken naar het meubilair. Bij de inrichting is het belangrijk dat je net doet alsof je een je een groot Frans landhuis aan het inrichten bent. Op deze manier is de kans groot dat je kiezen chique banken, grote spiegels met mooie lijsten, grote flamboyante stoelen en een open haard. Je maakt je Franse stijl helemaal af door het gebruik van kleine accessoires, zoals mooie bloemen en vintage schilderijen. 

Waar een Franse stijl?

Omdat de Franse stijl redelijk veel ruimte vereist is het logisch om deze als eerste te implementeren in de woonkamer. Hier kun je namelijk helemaal los gaan. Maar dit is verreweg de enige ruimte waar de Franse stijl toegepast kan worden. De badkamer is ook een populaire plek. Fransen staan bekend om badkamer beton cire. Bij badkamer beton cire of metal stuc zijn bijvoorbeeld de wanden en de wasbakken gemaakt van beton cire, een erg mooi beton product. Dit geeft een heel gave stoere, maar toch rustige look.