Hoe kunt u het beste uw tapijt reinigen?

2 min gelezen
Hoe kunt u het beste uw tapijt reinigen?

5 tips voor het reinigen van uw tapijt

Heeft u tapijt in uw woning of op kantoor liggen? Dan kan het nog een hele kunst zijn om het tapijt schoon te houden. Want u zult merken dat het tapijt door het dagelijkse gebruik wat te lijden heeft. Vuil en vlekken houden geen rekening met uw gevoelens en vertonen zich snel en ook altijd op momenten dat het u niet uitkomt. Daarom geven wij u in dit blog 5 tips voor het reinigen van uw tapijt en om uw tapijt in de beste conditie te houden.

1. Regelmatig stofzuigen

Iedereen weet wel dat één van de meest effectieve manieren van tapijtreiniging regelmatig stofzuigen is. U toch ook? Wij adviseren dan ook om stofzuigen minstens eenmaal per week te doen en het liefst nog wat vaker als u huisdieren en/of kinderen heeft. Met regelmatig stofzuigen verwijdert u stof, zand, vuil en haar voordat het allemaal diep in de vezels doordringt.

2. Vlekkenreiniger gebruiken als snelle actie vereist is

Knoeit er iemand iets op het tapijt? Dat is vervelend, want dat kan lastige vlekken veroorzaken. Maar als u er snel bij bent, kunt u erger voorkomen. Gebruik in die gevallen een vlekkenreiniger die geschikt is voor tapijt en volg daarbij vooral ook de gebruiksaanwijzing. 3. Niet te veel chemicaliën gebruiken Zorg er bij het reinigen van het tapijt met ‘middeltjes’ wel voor dat u niet te veel chemicaliën gebruikt. Deze middelen kunnen schade aan het tapijt toebrengen en slijtage veroorzaken.

3. Viezigheid van buiten vermijden

Viezigheid van buiten loopt iedereen vanzelf onder zijn of haar schoenen naar binnen in het tapijt. Wilt u dat voorkomen? Leg dan een deurmat bij de voor- en achterdeur. Natuurlijk is het ook altijd handig om binnen geen schoenen te dragen.

Laat uw tapijt professioneel reinigen

Wilt u zeker weten dat uw tapijt goed schoon wordt? Dan kunt u natuurlijk ook een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen voor tapijt schoonmaak. Met professionele tapijtreiniging zorgt u ervoor dat uw tapijt diep wordt gereinigd en dat vuil, stof en allergenen worden verwijderd. Wilt u meer blogs lezen over onbezorgd wonen? Maak uw keuze dan uit ons blogoverzicht.

Meer verhalen