Hoe maak ik mijn interieur gezelliger?

2 min gelezen
decoratieve wandbekleding

Hoe maak ik mijn interieur gezelliger?

Tips om je interieur gezelliger te maken

Mis je iets in je woning? Wanneer je ’s avonds lekker op de bank zit, voelt het dan niet knus genoeg? Of warm genoeg? Weet dan dat het heel eenvoudig is om jouw interieur wat gezelliger te maken. Je hoeft daarvoor echt niet een heel nieuw interieur aan te schaffen. Wij geven je een aantal tips hoe je met kleine dingen zorgt voor meer sfeer in huis. Lees snel verder.

Tip 1: gebruik warme kleuren

Veel mensen kiezen voor witte muren, want dit is ‘veilig’. Maar witte muren zijn vaak saai en koud. Als je jouw interieur gezelliger wilt maken, kun je het beste een ander kleurtje op de muren verven. Door te kiezen voor een warme kleur, breng je direct meer sfeer in huis. Dus pak een pot verf en ga aan de slag!

Tip 2: kies voor decoratieve wandbekleding

Je kunt ook meer sfeer in huis halen door jouw muren te bekleden met decoratieve wandbekleding. Denk bijvoorbeeld aan mozaïek, steenstrips of peddling. Bekleed niet alle muren met deze decoratieve wandbekleding, maar een klein deel. Je zult zien dat dit direct voor een andere uitstraling zorgt.

Tip 3: ronde vormen

Heb je veel rechthoekige items in jouw woning? Weet dan dat dit al snel geordend of hokkerig oogt. En niet gezellig. Haal daarom ronde vormen in huis. Ronde vormen maken een ruimte zachter, zorgen voor balans en daardoor wordt jouw interieur gezelliger.

Tip 4: vergeet de accessoires niet

De simpelste manier om meer gezelligheid in jouw interieur te creëren, is door catchy woonaccessoires toe te voegen. Zonder decoratie blijft jouw woning namelijk maar een ongezellige boel. Koop daarom leuke kussens en plaids voor op de bank, een mooi vloerkleed en kleurrijke planten. Deze accessoires kleden jouw interieur pas echt gezellig aan! Wil je meer weten? Of heb je vragen? Laat een bericht achter via het contactformulier.