Houtsnippers

2 min gelezen

Bekijk de houtsnippers online. Door het veranderende klimaat is er vraag naar andere bedekkingen voor de bodem dan voorheen, lees in deze tekst over alternatieven van de stoeptegel en sierbestrating. Lees tevens over effectieve toebehoren, en dat het nu mogelijk is om in één bestelling de tuin compleet te maken. Lees in deze tekst ook enkele tips als je voornemens bent om de tuin opnieuw aan te leggen, al dan niet met paden van houtsnippers. Daarna heb je die moderne tuin die vele jaren, mogelijk decennialang, mee zal gaan.

De zomer is te nat of te droog

Met houtsnippers kun je vocht reguleren. Mocht je een zomer hebben met onophoudelijk regen, dan wil je geen plassen in de achtertuin, je moet dan zorgen voor een tuinpad wat water kan absorberen. Anderzijds kun je ook een extreem droge zomer krijgen, en dan is vocht vasthouden belangrijk. Op zo’n moment, dan is het slim om te kiezen voor worteldoek tegen het onkruid, en om dat te bedekken met houtsnippers. Het is het ideale tuinpad om vocht te reguleren. Het is ook verrassend voordelig, en het pad kun je eenvoudig zelf aanleggen. Daarnaast kun je altijd nog andere voorziening treffen. Sommige tuinen hebben de ouderwetse regenton en waterput terug, soms een drainagesysteem rond de woning.

Maak de tuin compleet met cacaodoppen en tuinaarde

Als je een tuin volledig nieuw gaat aanleggen met al de aanpassingen vanwege het veranderende klimaat, dan heb je nu een goed adres gevonden. Tuinaarde, potgrond, worteldoek, houtsnippers, enzovoort bestel je op één adres. Je creëert dan een moderne tuin. Bijvoorbeeld vroeger was een tuin juist egaal met veel bestrating. Modern is hoogteverschillen zodat overtollig regenwater naar een lager punt kan stromen, en de bestrating eruit is al omschreven, want de bodem moet water absorberen. De boom in de tuin is weer terug van weggeweest om de tuin tijdens een hittegolf af te koelen, dankzij een pad van snippers heb je een mooie tuin.