Inspiratie voor natuurlijke tuinmeubelen in de tuin

2 min gelezen
tuinstoelen

De tuin is een heerlijke plek om te vertoeven. Lekker naar buiten en genieten van je tuin vol met flora en fauna. Uiteraard wil je een plek hebben, waar je rustig en comfortabel kunt zitten op tuinstoelen of een complete loungeset. Duurzaamheid en het milieu zijn vandaag de dag ook nog eens van belang. Natuurlijke materialen dragen bij aan een beter milieu en zijn ook nog eens verantwoordelijk voor een warme en mooie uitstraling. Onderstaand artikel geeft je inspiratie voor natuurlijke tuinmeubelen in de tuin.

tuinstoelen

Houten tuinmeubelen

Tuinsstoelen kunnen gemaakt zijn van hardhout. Dit kan zowel de tropische als de Europese versie zijn. Het is goed om op het FSC-keurmerk te letten, omdat het hout betreft uit duurzaam beheerde bossen. Naaldhout is overigens eveneens een goede optie. In de wintermaanden kun je ervoor kiezen om je tuinset af te dekken, of in een binnenruimte, zoals de schuur te plaatsen. Daarnaast kun je de sets behandelen met olie of verf, zodat deze nog langer mee gaan. Er zijn bovendien veel varianten verkrijgbaar. Denk aan tafels, stoelen, maar ook complete sets, waar je uitgebreid kunt relaxen.

Bamboe tuinmeubelen

Bamboe is als het ware een grassoort, waarbij de stengels verhouten. Er zijn bamboesoorten die ruim 30 meter hoog kunnen worden en dikke stengels vertonen. Bamboe groeit ook nog eens razendsnel. Wist je dat er soorten zijn die je voor je ogen kunt zien groeien? Deze eigenschappen zijn aantrekkelijk voor het maken van tuinmeubilair. De opbrengst is hoog en het is een goed alternatief voor hout. Je creëert een natuurlijke ambiance in je tuin. De meubels vereisen weinig onderhoud en door het flexibele karakter zijn de mogelijkheden eindeloos.

Rotan tuinmeubelen

Tuinmeubelen van rotan zijn de afgelopen jaren steeds geliefder geworden. En dat is niet voor niets. Rotan bevat namelijk een unieke uitstraling. De stengels zijn bij dergelijke stoelen gevlochten en zorgen voor een prachtige en gemoedelijke sfeer in de tuin. Rotan meubels kun je in verschillende varianten kopen. Naast de typische klassieke lichte kleur zijn er diverse kleuren verkrijgbaar, waar je uit kunt kiezen.