installatiemateriaal voor een airco

2 min gelezen
installatiemateriaal

Vroeger werd een airco vaak nog gezien als luxeproduct, tegenwoordig is het vrij normaal om een goed aircosysteem in huis te hebben. Dit geldt niet alleen voor in je auto, maar zeker ook voor in huis. Dan ga je natuurlijk als eerste zoeken naar een geschikte airco, maar zonder installatiemateriaal kom je uiteindelijk niet zo ver. Wanneer je op zoek bent naar goed installatiemateriaal voor jouw airco moet je op een aantal zaken letten. Hieronder gaan we er eens goed naar kijken.

installatiemateriaal

Waarom materiaal om de airco te installeren?

Je kunt een airco simpelweg niet installeren zonder hiervoor het juiste materiaal in huis te hebben. En dan hebben we het niet zozeer over eenvoudige materialen die iedereen in huis heeft, maar over specifiek materiaal dat is geschikt voor het installeren van de airco. Denk steunen, wandsteunen, klemmen, hoekstukken, koppelstukken, afbramers, manifolds, bochten, condenspompen, soldeerkoppelingen, vacuümpompen, koperleidingen, koelleidingen en ga zo maar door. Niet bepaald zaken die altijd in huis liggen, toch? Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Muurbeugels voor de airco

Wanneer je een airco bestelt zit hier vaak geen muurbeugel voor de unit die je buiten moet plaatsen bij. En dat is onhandig, want dit is een vrij essentieel onderdeel van het gehele aircosysteem. Het is vooral belangrijk dat je de buitenunit van de airco op een passende plaats aan de buitenkant van de gevel plaatst, zodat deze stevig is bevestigd. Hiervoor heb je gewoon een muurbeugel nodig. Dit is daarom een van de eerste materialen waar je voor moet zorgen.

Airco op een plat dak

Je kunt een airco natuurlijk op een plat dak plaatsen, maar ook hierbij kun je niet zonder hulpstukken. Met twee opstellingsbalken ben je al een heel eind. Je monteert hiermee de buitenunit makkelijk en snel op het platte dak. Door de twee balken wordt de druk perfect over het gehele dak verdeeld, en tegelijkertijd wordt de trilling verminderd. Wanneer je de unit van de airco op je dak wil plaatsen, moet je hier dus ook zeker vooraf over nadenken.

Al met al is het nodige installatiemateriaal onmisbaar!