Je huis renoveren is een prima investering voor de lange termijn

2 min gelezen

Dit verhaal is voor wie aarzelt om zijn oude huis te verkopen om in een comfortabel en energiezuinig huis te gaan wonen. De zoektocht naar een ander nieuwbouwhuis is een crime. De gunstige energielabels van nieuwe woningen zijn natuurlijk voordelig voor je portemonnee. De energierekening omlaag brengen kan al een motivatie op zich zijn , om naar een andere woning te gaan zoeken. En woningen zijn tegenwoordig enorm duur. Dat staat als een huis. Er is een prima tussenoplossing. Onderzoek de Renovatie huis Hilversum als je dan toch geld gaat investeren in een duurzame woning. Misschien heb je het verder prima naar je zin op die locatie, maar wil je wel verduurzamen en vernieuwen. Ja, je moet dan even door een periode van geregel en verbouwen heen. Maar dan heb je ook wat. Een naar eigen wensen gerenoveerd huis, wat klaar is voor de toekomst.

Een duurzaam huis als stip op de horizon

Misschien ben je zelf handig en ga je de klus in eigen beheer aanpakken. Dat scheelt een hoop in de kosten. Toch kan het geen kwaad om de deskundigen van Deverduurzaamgroep.nl in te schakelen. Ze zien wat er nodig is, kennen de mogelijkheden die je zelf wellicht nog niet eerder hebt gezien. Ze nemen je aan de hand om je huis klimaatbestendig te maken. Alles geïsoleerd, van dak tot spouwmuren en vloeren. Hoog rendement glas in de ramen en anders gestookt. Geen gas meer maar alles schoon elektrisch verwarmd. Zelfs een zonneboiler en panelen op je dak zijn een slimme oplossing. Hoe ver wil je gaan?

Subsidie en duurzaamheid hypotheek

De overheid heeft verduurzaming van onze woningen hoog in het vaandel. Ze wil met allerlei subsidies de huiseigenaren helpen om te verduurzamen. Het loont om te onderzoeken voor welke regelingen je in aanmerking komt. Ook banken gaan er met verduurzaming hypotheken aan meewerken. Niet omdat overheid en banken Sinterklaas spelen. De waarde van je woning stijgt en het klimaat is beter af. En dat telt.

Is verbouwen het waard?

Je huis verbouwen kost geld, maar het levert ook vaak wat op. En dat is niet alleen meer wooncomfort en meer ruimte: je huis kan er namelijk door in waarde stijgen. Dat voordeel hangt wel af van het soort verbouwing dat je uitvoert: de ene verbouwing levert namelijk een grotere waardestijging op dan de andere.