Je woonkamer aankleden met mooie kunstplanten

2 min gelezen

Mis je iets wanneer je in de woonkamer komt? Misschien een echt thuisgevoel? Een huiskamer moet natuurlijk een fijn thuisgevoel geven met een gezellige sfeer. Wanneer je thuiskomt is het erg fijn om in een leuke kamer te zitten met een en echt thuisgevoel. Dit kan zeker realistisch worden door het gebruik te maken van de juiste kleuren en mooie meubels die bij je in de smaak vallen. Een huiskamer moet natuurlijk wel compleet worden met orgieën en bloemen. Helaas nemen de orgieën, planten en bloemen in de kamer wel wat tijd in wanneer je ze moet onderhouden. Er kan ook gekozen worden voor kunstplanten die geen onderhoud van je vragen. Je hoeft ook niet telkens nieuwe te kopen om het groen in je huiskamer te houden als een plant of bloem afsterft want dat gebeurt gelukkig niet met deze kunst. 

Kunst net echt!

Nu denk je vast: nepplanten en bloemen, zien die er niet nep uit dan? Het antwoord is nee, deze planten zijn met perfecte precisie gemaakt om er zo echt mogelijk uit te zien. Zo kan je de echte planten vervangen door de kunst die er net zo goed uit zien. Bij deze kunst kan je ook potten halen die je bijvoorbeeld kan ophangen boven een tafel of aan de muur waar het goed kan passen. Natuurlijk vervangt een neppe plant een echte niet helemaal, het enige wat je niet hebt is de geur van de natuur. Dat is jammer maar je hoeft de plant niet telkens te onderhouden of te vervangen door een nieuwe, dit bespaart veel tijd en geld.

Vul de lege en kale ruimtes op

Wat bij de meeste huiskamer opvalt is dat er nogal wat lege plekken zijn die niet goed zijn opgevuld voor een gevulde en gezellige sfeer. De neppplanten voor binnen kunnen deze ruimtes goed opvullen en zichtbaar maken vanwege hun vrolijke kleuren. Lege en kale hoeken en plaatsen in het huis die eigenlijk opgevuld moeten worden geven een minder gezellige sfeer af en dus ook het thuisgevoel. Kunstbloemen kunnen bijvoorbeeld op de tafel worden gezet en een staande plant kan in een hoek van de kamer worden gezet die niet opgevuld is. 

Combineren met kleuren

Het combineren van de planten met de verschillende kleuren in het huis is essentieel voor een mooi uiterlijk. Kunstbloemen hebben bijvoorbeeld van zichzelf kleuren die bij de ene kleur wel goed passen en bij de andere weer niet. Daarom is het handig om telkens te kijken bij welke kleur de plant of bloem het beste in de kamer past. Een plant combineren met hout is altijd wel een goede zet om zo een huiselijk gevoel te creëren. Voordat je de groene en kleurrijke vrienden gaat kopen is het handig om eerst te kijken welke kleuren je huis heeft en welke kleur planten erbij passen. Je kan zelfs naar een specialist gaan om te vragen welke kleuren van de nepplanten voor binnen het beste gecombineerd kunnen worden met het interieur.