Laminaat

2 min gelezen

worker install the laminate floor

Wat maakt dat laminaat al zolang hip is?

Laminaat is niet meer weg te denken uit het Nederlandse vloerlandschap. We maakten er vele jaren kennis mee en sindsdien maken de meesten er met veel plezier gebruik van als de ideale vloerbedekking in huis en op kantoor. Dat is niet vreemd, want laminaat is er in alle kleuren, stijlen en dessins. Dus voor elk interieur geschikt. Bent u aan een nieuwe vloer toe en overweegt u laminaat? Wij vertellen u hieronder waarom laminaat als zolang hip & happening is.

Als écht hout

Echt hout heeft bij mensen die van echt en origineel houden uiteraard nog altijd de voorkeur. Maar als het voordeliger en praktisch moet zijn dan kiest vrijwel iedereen toch liever voor laminaat van topkwaliteit. Hout op de vloer ziet er natuurlijk wel iets fraaier uit, maar is vele malen prijziger. Dat heeft niet iedereen ervoor over. Gelukkig is laminaat haast niet meer te onderscheiden van echt hout. Ook de betere laminaatsoorten zijn nog altijd goedkoper dan echt hout. Toplaminaat heeft een zeer realistische houtprint en een lichte bewerking, dat men ook wel embossment noemt. Dat geeft een vloer die realistische en voelbare structuur. Het lijkt wel écht hout!

Laminaat in iedere ruimte

Laminaat is te leggen in eigenlijk iedere ruimte. Zelfs in de keuken en de badkamer is het mogelijk! Er zijn namelijk waterbestendige laminaatvloeren die extra bescherming bieden tegen vocht. En wat dacht u van de trap? Ook daarop is laminaat leggen geen enkel probleem meer. En wist je dat laminaat ook over vloerverwarming heen gelegd kan worden? Al die factoren verklaren uiteraard de populariteit van laminaat.

Voordelen van laminaat

Laminaat ziet er goed uit en biedt ook zeer veel gemak. Je kunt het vrijwel overal leggen en het heeft nog een aantal interessante voordelen:
  • er is een groot aanbod aan prints
  • het is eenvoudig te leggen
  • het is onderhoudsarm
  • het is slijtvast
  • je kunt het combineren met vloerverwarming

Laminaat in de speciaalzaak kopen

Wil jij ook laminaat in je woning leggen? Dan adviseren we je wel om naar een speciaalzaak in laminaat te gaan. Dan weet je zeker dat je een ruime keuze hebt en dat je goed geadviseerd wordt over de vele in de meeste uiteenlopende aantrekkelijke prijsklassen. Wil je meer blogs over wonen lezen? Dan kan als je op dit blogoverzicht klikt.