Lees meer over de nieuwe trend: kozijnen zwart

1 min gelezen
kozijnen zwart

Een trend die veel mensen leuk vinden en waarderen, is het plaatsen van kozijnen zwart in je woning. Zwarte accenten in het interieur als zowel het exterieur zijn door de jaren heen eigenlijk altijd al wel populair geweest. Dit komt doordat zwart nu eenmaal een kleur is die overal bij past en daarnaast tijdloos is. Iets dat wel nieuw is binnen de populariteit van zwarte accenten, is om kozijnen zwart te laten maken. 

Binnen- en buitenkozijnen in het zwart

Je kunt zowel de binnen- als buiten kozijnen zwart laten maken. De kozijnen zullen vervolgens erg opvallen tegenover de buitenkant van de woning. Het voordeel is dat de kozijnen al in de zwarte kleur geleverd worden. Je hoeft ze dus niet zelf te schilderen of het schilderwerk bij te houden. Zwarte kozijnen aan de binnenkant van de woning is iets dat we steeds vaker voorbij zien komen. Het past erg mooi bij andere zwarte accenten in het interieur. Dit alles zorgt voor een modern, maar tegelijk tijdloos interieur. 

kozijnen zwart

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de laatste tijd ook erg populair. Deze kozijnen hebben veel voordelen ten opzichte van houten kozijnen. Zo zijn ze, zoals hierboven besproken, onderhoudsvrij. Daarnaast is het makkelijk om ze schoon te houden en zijn ze milieuvriendelijk. Dit komt doordat deze kozijnen zijn voorzien van HR++ glas, waardoor ze een goede isolerende werking hebben. Kunststof kozijnen gaan enorm lang mee, waardoor dit natuurlijk ook weer grondstoffen en uitstoot van de productie van nieuwe kozijnen vermindert.