Net als een terras, kan een veranda waardevolle leefruimte aan uw huis toevoegen

2 min gelezen
dichte veranda aan huis

 Omdat het om een overdekte structuur gaat, zijn er zelfs meer mogelijkheden dan bij een terras dat geen dak heeft. U kunt uw veranda nog waardevoller maken door de structuur te voorzien van wanden om bescherming tegen de elementen te bieden of de privacy te vergroten.

dichte veranda aan huis

Begin met een lattenwerk

Als u uw veranda wilt omheinen voor meer privacy terwijl u nog steeds uitzicht op uw tuin of de straat wilt houden, geeft het opbouwen van een lattenwerk op de bestaande reling ideale en budgetvriendelijke mogelijkheden.

Vinyl is duurzamer en gemakkelijker te onderhouden, maar u kunt houten rasterwerk schilderen om het aan te passen aan uw huis en tuin. Als u liever volledige privacy wilt, kunt u de rasterpanelen gebruiken om er klimplanten en bloemen overheen laten groeien.

Boven de reling kunt u ook muskietengaas monteren

Als het beschermen van uw veranda tegen insecten uw grootste zorg is, is muskietengaas een optie.

Door muskietengaas aan het dak van uw veranda te bevestigen met een railsysteem kunt u het openen en sluiten afhankelijk van uw behoeften.

Muggen gaas gordijnen zijn er in neutrale kleuren, maar voor extra privacy zijn zwarte of groene muggengordijnen een goede optie.

Voor meer permanente wanden die ook een beetje weervast zijn, is een veranda met horrengaas een ideale optie voor doe-het-zelvers. U koopt dit als een kit dat alle materialen bevat. Dergelijke kits zijn gemaakt van polyvinylchloride, dus ze zijn duurzaam.

De dichte veranda aan huis

Wanneer u een of meer extra kamers aan uw huis wilt toevoegen, is het ombouwen van uw veranda tot woonruimten een goede oplossing, ook om waarde aan uw huis toe te voegen. De dichte veranda aan huis is het beste met geïsoleerde muren en ramen.

Zo kunt u genieten van de ruimte die goed werkt als een familiekamer of extra eethoek. De verwarmings- en koelsystemen van uw huis uitbreiden naar uw ingesloten veranda, zodat de nieuwe kamers comfortabel zijn, ongeacht het seizoen, dat kunt u beter aan een goede aannemer overlaten.

Vergeet niet dat voor een meer ingrijpende verbouwing waarschijnlijk een omgevingsvergunning aangevraagd moet worden.