Order Title: Waar kun je drilbinders voor gebruiken?

2 min gelezen
https://www.kortpack.nl/nl/sluitingsmaterialen/drilbinders

Drilbinders – ook bekend als draadbinders of kabelbinders – hebben verschillende toepassingen. Het zijn korte, metalen draden die veelal met pvc zijn omhuld. Waar kun je een drilbinder allemaal voor gebruiken?

https://www.kortpack.nl/nl/sluitingsmaterialen/drilbinders

Lucht- en ruimtevaart

Het gemiddelde passagiersvliegtuig hanteert 124 mijl aan kabels, dus een heel goed kabelbeheer is absoluut van cruciaal belang. De soorten kabelbinders die nodig zijn, variëren. Voor kleine, krappe ruimtes zijn miniatuur warmtegestabiliseerde kabelbinders een must. Voor grotere kabels zijn hittebestendige kabelbinders voor zwaar gebruik nodig. Draadbinders met push-montage werken ook goed in de ruimtevaart.

Auto-industrie

Als je kabelbinders onder de motorkap gaan, moeten chemische en hittebestendigheid jouw prioriteit zijn. Je kabelbinders moeten niet alleen bestand zijn tegen olie, vetten en benzine, maar ook tegen ruwe omgevingen. Roestvrijstalen kabelbinders zijn ook uitstekend bestand tegen hoge temperaturen en weersinvloeden. Andere kabelbinders voor toepassingen in de auto-industrie zijn onder meer standaard kabelbinders, kabelbinders met schroeven of lijm en kabelbinders met pijlpunt.

Productie apparatuur

Industriële generatoronderdelen en HVAC-componenten trillen. Als je toepassing binnenshuis is, zijn kabelbinders met schroefbevestiging de ideale oplossing. Op een boom gemonteerde drilbinders voegen extra stabiliteit toe tegen trillingen, terwijl ze bescherming bieden tegen het binnendringen van vuil. Voor buitentoepassingen heb je kabelbinders nodig die bestand zijn tegen weersinvloeden en verschillende temperaturen.

Consumentenapparatuur en elektronica

Je werkt met beperkte ruimte en hebt kabelbinders nodig die bestand zijn tegen hitte. Dit geldt ook voor consumentenelektronica. Een uitstekende keuze in deze omstandigheden is een kabelbinder met pijlpunt. Warmtegestabiliseerde kabelbinders zijn uitzonderlijk sterk en kosteneffectief. Gebruik voor het tijdelijk bundelen van draden op computers klittenbandkabelbinders.

Behuizingen en kasten

Een indoor datakast kan het slachtoffer worden van kabelspaghetti, wat gebeurt wanneer kabels één grote puinhoop worden. Standaard kabelbinders kunnen dit voorkomen. Marker-kabelbinders kunnen ook nuttig zijn, zodat je identificatie-informatie kunt schrijven op een label dat aan de kabel is bevestigd.

Bouw en mijnbouw

In de bouw- en mijnbouwindustrie is een reeks kabelbinders noodzakelijk. Zo kun je bijvoorbeeld steigergaas en -zeilen, en zelfs de steiger zelf, vastzetten met extra stevige kabelbinders. Deze banden hebben een hoge treksterkte bij elke veeleisende toepassing. Roestvrijstalen kabelbinders bieden dan weer weerstand tegen corrosie en hoge temperaturen. Ze zijn ook weerbestendig en bieden een uitstekende chemische weerstand.