Plafondlamp: weet wat voor soort omgeving je moet gebruiken

2 min gelezen

Verlichting is een fundamenteel onderdeel van elk huisontwerp. Het juiste licht kan dat gevoel van welzijn brengen, naast het verbeteren van de omgeving, waardoor ruimtes veel mooier en gezelliger worden. Om een ​​goed resultaat te bereiken is het echter noodzakelijk om aandacht te besteden aan enkele details, zoals de ruimte-indeling en ook de soorten lampen die moeten worden gebruikt.

Met dat in gedachten gaan we het vandaag alleen hebben over verlichtingsarmaturen, meer specifiek over plafondarmaturen. Plafondarmaturen zijn de meest voorkomende en gebruikte. Redenen hiervoor zijn onder meer prijs, installatiegemak en bruikbaarheid. Maar niet alle plafondarmaturen zijn hetzelfde, er zijn verschillende modellen en elk is van toepassing op een specifieke situatie.

Wat zijn plafondlampen?

Plafondlampen, zoals de naam al aangeeft, zijn lampen die aan het plafond van een omgeving worden geïnstalleerd en die niet alleen dienen om de kamer te verlichten, maar ook als een belangrijk esthetisch onderdeel. Plafondarmaturen worden veel gebruikt in commerciële gebouwen, of het nu in de hotel-, ziekenhuis-, universiteitssector of andere is. Naast het praktische effect van het gezellig maken van de plek door het licht, zijn het items die niet alleen de aandacht trekken vanwege hun schoonheid, maar ook waarde hechten aan en leven geven aan de hele omgeving.

Inbouwarmaturen

Ingebouwde verlichtingsarmaturen worden meestal in het plafond gestoken, zodat ze misschien niet eens verschijnen, omdat het een zeer minimalistische verlichtingsoptie is die de decoratie van de omgeving niet verstoort. Wat echt opvalt, is het licht dat het uitstraalt. Sommige zijn zichtbaar aan het plafond, maar ze zijn altijd klein en onopvallend, ook al zijn het er veel. Als zodanig zijn ze perfect voor badkamers, woonkamers en slaapkamers.

Plafondlampen

De lampen plafond worden ingebouwd of over het plafond geplaatst en stralen een indirect licht uit, wat uiteindelijk prettiger is voor de ogen. Plafondlampen zijn een heel specifiek type plafondlamp. Ze worden gekenmerkt door het naar boven richten van de lichtstraal. Het licht valt dan op het plafond en verspreidt zich diffuus door de rest van de ruimte. Om dit effect te bereiken, gebruiken plafondlamp lampenhuis een diffuus oppervlak direct onder de lamp. Dit type armatuur kan in elke omgeving worden toegepast: in de woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer of zelfs buiten. Ze zorgen niet alleen voor een strakke en moderne uitstraling, maar zijn ook zeer zuinig en gaan lang mee.