Tips bij het bouwen van je eigen garage

2 min gelezen

Je wilt je eigen garage bouwen. Dat is een leuk idee! Maar ook een idee dat vaak door mensen wordt onderschat. Een fout kan al snel duur komen te staan en daarom is het beter om dit te voorkomen. Op deze pagina daarom een aantal fouten die je het beste kunt voorkomen bij het bouwen van een garage.

Fouten om te voorkomen

Het gebeurt geregeld dat mensen de garage te klein maken en dat is nog helemaal niet zo’n gekke fout. Bij het bouwen wil je natuurlijk dat je auto naar binnen kan rijden. Hiervoor meet je de auto op, geef je de garage wat extra ruimte en vervolgens kun je beginnen met bouwen. Waar vaak niet aan wordt gedacht is dat het kan zijn dat je een aantal jaar later een nieuwe auto koopt. Na een flinke promotie besluit je dat dit gepaard gaat met een grotere auto. Maar helaas wordt opnieuw een grotere garage iets te veel van het goede. De grotere auto past niet in je huidige garage wat je natuurlijk wilt voorkomen. Daarom is het altijd verstandig en beter om de garage iets groter te maken dan nodig.

Verder is het belangrijk dat je voorkomt dat je een verkeerde vergunning krijgt. Tussen de termen aanbouw, uitbouw en bijbouw zitten namelijk verschillen. Zorg dat je goed weet welk type vergunning je nodig hebt. Je wilt niet dat de garage er staat en dat je er vervolgens achter komt de verkeerde vergunning te hebben.

Tot slot wil je niet de fout maken dat je voor goedkope materialen kiest. Een garage bouw je voor een lange tijd. Je wilt niet dat de muren gaan rotten of last krijgt van lekkages. Daarnaast gaat de waarde van je woning ook omhoog wanneer je er een garage bij aan bouwt. Het geld dat je uitgeeft is dus niet weg, maar verhoogt de waarde van je woning. Het kan zelfs zijn dat de waarde van je woning verder omhoog gaat dan de kosten die jij hier aan kwijt bent.