Trespa plaatmateriaal voor duurzame constructies

2 min gelezen
Trespa plaatmateriaal

De naam Trespa is een handelsmerk van een van de bekendste fabrikanten op het gebied van HPL-panelen(High Pressure Laminate). Een HPL-paneel bestaat uit een vezel kern van hout en- of papier die onder hoge druk wordt samengeperst, hierdoor krijgt het dezelfde eigenschap als hardhout. De kern bestaat uit meerdere lagen waarvan de vezels doordrenkt zijn met fenolhars. Samen worden deze onder een hoge temperatuur/druk samengeperst, waardoor er een harde toplaag ontstaat.

Trespa plaatmateriaal is in verschillende kleuren verkrijgbaar en perfect om constructies mee af te werken. Het plaatmateriaal is keihard en vrijwel onbreekbaar. Hierdoor is het bestand tegen vocht, Uv-straling en temperatuurschommelingen. Het wordt daarom ook buiten veel gebruikt als kunststof bekleding van gebouwen, schuttingen, reclameborden en boeidelen. Voor binnen is het zeer geschikt voor het bekleden van een douchewand of een achterwand in de keuken.

Trespa plaatmateriaal

Trespa is schokbestendig

Het materiaal staat vooral bekend om zijn sterkte en kan een behoorlijk stootje verdragen. Het wordt daarom ook veel gebruikt in sportparken en detentiecentra, omdat daar de constructie het zwaar te verduren heeft door de voorwerpen die er tegenaan komen. Trespa die gebruikt wordt in de bouw garandeert ook dat je faciliteit veilig en beschermd is tegen indringers. Doordat het enorm bestand is tegen schokken gaat het ook lang mee en geeft een bescherming tegen externe krachten.

Onderhoudsvrij

Een muur bekleedt met Trespa plaatmateriaal zul je geen last hebben van vuil door stofophoping, regen en andere buitengewone omstandigheden. Mensen die leunen tegen een muur zullen vlekken achterlaten, met Trespa-materiaal is dat geen probleem meer. Een doekje eroverheen en het ziet weer als nieuw.

Gebruik je het om buiten de gevel te bekleden dan zul je merken dat je er nooit meer naar hoeft om te kijken. Werken met Trespa is net als met hardhout, je hebt hardmetalen gereedschappen nodig. Je kunt het schilderen, boren, zagen, lijmen en frezen. Houdt wel rekening dat het materiaal sneller krimpt en uitzetten dan bijvoorbeeld plastic materialen.

Tot slot: Of je nu een aannemer bent of een hobby-klusser, dan is dit kwaliteitsmateriaal de juiste keuze. Het is UV en alle weersomstandigheden bestendig, waardoor je na jaren geen zichtbare veranderen zult ervaren. Trespa levert ongelooflijke prestaties en lange levensduur op elke constructie.