Verschil tussen een zwembad en jacuzzi

2 min gelezen

Alhoewel veel zwembaden een hottub hebben. Is er een verschil tussen een hottub en zwembaden. Een zwembad is net als een hottub als het ware een grote bak water. Het enige verschil ligt in de temperatuur en manier waarop het water zich beweegt. Een hottub heeft wat warmer water en de bubbels en waterstralen werken als een soort relaxende massage. Een zwembad is gemaakt om in te zwemmen als sport of amusement. Zwemmen kost meer fysieke inspanning dan zitten in een hottub. Sommige mensen gebruiken zwembaden ook om te sporten. Wanneer je zwemt dan maak je gebruik van spieren in je hele lichaam

Wanneer heb je een badkuip nodig?

Ondanks dat een badkuip een erg relaxte manier is om te baden, kan het bij sommige mensen noodzakelijk zijn. Mindervalide mensen die niet de mogelijkheid hebben om normaal te douchen , kunnen veel baat hebben bij een badkuip. Je hoeft namelijk alleen te zitten en de rest spreekt voor zich. Ook kleine kinderen en baby’s kunnen het best een badkuip gebruiken wanneer hun ouders hun baden. Het is niet altijd noodzakelijk om een vaste bakuip in de douche te hebben, een plastic badkuip dat opgeborgen kan worden zal ook goed zijn. Het is dan wel belangrijk dat er iemand is die de badkuip kan opbergen.

Een hottub kopen?

Afhankelijk van wat de reden is dat je een hottub nodig hebt, kun je op veel verschillende plekken een hottub kopen, zoals bij www.welltub.nl. Als je een badkuip nodig hebt kun je bij veel winkels waar baby dingen worden verkocht een badkuip uitkiezen die jij het liefst wil hebben. Je kan kiezen uit verschillende maten, vormen, materialen en kleuren. Ook bieden veel webwinkels badkuipen, ook badkuipen voor volwassenen in de douche. Het is dan ook vaak mogelijk om te betalen voor een monteur die de badkuip zal plaatsen in de douche. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Je kan namelijk ook een badkuip kopen die verplaatsbaar is het en opbergbaar. Zodat je niet vastzit aan een definitieve badkuip.