Warmte in jouw badkamer

2 min gelezen
bad

Het kiezen van een badkamer radiator is een belangrijke taak – het is een investering in uw huis die elke dag moet presteren. Houd rekening met deze kerncriteria om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

De juiste warmteafgifte

De warmteafgifte van uw handdoekradiator wordt berekend in termen van BTU die u vertelt hoeveel energie er nodig is om uw badkamer te verwarmen. Hoe hoger de BTU-waarde, hoe krachtiger de verwarmingsoutput zal zijn. De berekening zelf is een eenvoudig proces dat kan worden uitgevoerd met behulp van een online BTU-calculator die rekening houdt met details zoals de afmetingen van de kamer, de aanwezigheid van enkele of dubbele beglazing en hoe beschut het gebouw zelf is. Dit zal bepalen hoeveel radiatoren er nodig zijn en hoe krachtig ze moeten zijn.

Hoeveel opslagruimte?

Hoewel grootte en output belangrijke overwegingen zijn bij het kiezen van een badkamer radiator, moet u ook rekening houden met uw opslagvereisten wanneer u de maat van uw handdoekradiator kiest. Hoeveel mensen gebruiken de badkamer? Hoe vertaalt zich dat in het aantal handdoeken dat elke dag moet worden opgehangen? Controleer wel of er voldoende bruikbare ruimte is tussen elke rail voor een badhanddoek.

badkamer radiator

Let op badkamerradiatoren met extra opbergruimte of planken

Zoals hierboven vermeld, is een verwarmde handdoekhouder een multifunctioneel apparaat – hij moet ruimtebesparend werken en kan zelfs dienst doen als een plek om kleding te drogen. In termen van fysieke ruimte neemt een grote handdoekradiator voor een grote badkamer waarschijnlijk het grootste deel van de muur in beslag, terwijl kleinere handdoekrekken aan de muur kunnen worden gemonteerd, waardoor er ruimte overblijft voor opslag eronder.

Maak een stijlkeuze

Als het gaat om badkamerradiatoren en verwarmde handdoekrekken, is er een schat aan productkeuzes beschikbaar. Kies, afhankelijk van de rest van uw badkamerschema en de grootte van de kamer, een radiator als blikvanger of laat deze juist opgaan in de achtergrond. Traditionele radiatoren en handdoekrekken kunnen er in elke omgeving prachtig uitzien, terwijl de reproductiemodellen een echt statement kunnen maken in oudere huizen. Als alternatief zijn er veel moderne verwarmingsoplossingen die visueel opvallend kunnen zijn, waaronder ongebruikelijke eigentijdse gebogen of spiraalvormige ontwerpen. Ten slotte moeten badkamerradiatoren en handdoekbeugels altijd door professionals worden geïnstalleerd, voor uw eigen veiligheid en om fouten te voorkomen die later kostbaar zouden kunnen zijn om te herstellen.