Wat doet een allround professioneel betonbedrijf?

2 min gelezen
HB betonwerken

Alle essentiële werkzaamheden uitgelicht

De meeste mensen hebben geen idee wat een betonbedrijf doet. U ook niet? Toch is het zeker wel handig om te weten, omdat een dergelijk bedrijf vaak aan de basis van woningbouw staat. Ofwel zonder een betonbedrijf hebben we geen huizen. In dit blog vertellen we u daarom over de belangrijke werkzaamheden van een betonbedrijf.

Werkzaamheden van een betonbedrijf

Aannemers, bedrijven en particulieren kunnen allemaal aankloppen bij een professioneel betonbedrijf voor het (laten) storten van een betonvloer, het maken van een fundering en/of het laten vlinderen van beton.

Storten van een betonvloer

In veel bedrijfshallen, kantoorpanden en garages stort een betonbedrijf vaak een betonvloer. En dat is ook een trend geworden in woonhuizen. Steeds meer mensen kiezen voor een robuuste betonvloer in de woonkamer. Deze vloer is namelijk zeer slijtvast en makkelijk in het onderhoud. Het betonbedrijf verzorgt daarbij vaak ook de levering van het beton, de plaatsing van de bewapening en het aanleggen van de vloerisolatie. En om de vloer mooi te egaliseren, kunnen zij de betonvloer ook mooi vlinderen.

Betonfunderingen aanbrengen

Vaak is het betonbedrijf ook als eerste aan zet bij woningbouw en andere bouwprojecten. Dat heeft te maken met het feit dat er onder bouwwerken vrijwel altijd betonfunderingen geplaatst worden. Een fundering zorgt ervoor dat het gewicht van een gebouw en de bijbehorende krachten worden overgedragen op de ondergrond. Voor een bouwwerk is het dus van groot belang dat het stevig op de ondergrond staat. Verschillende soorten funderingen zijn mogelijk, waaronder dus de sterke betonfundering. Een betonbedrijf kan bijvoorbeeld de funderingsbekisting, de bewapening en het storten van het beton verzorgen. De feitelijke fundering kunnen zij dan maken als een strokenfundering, vorstrand, traditionele fundering, tempex fundering of betonpoeren.

Betonbedrijf uitzoeken

Een betonbedrijf is belangrijker en veelzijdiger dan u op het eerste gezicht misschien denkt. Een betonbedrijf dat voor bovengenoemde werkzaamheden veel wordt ingeschakeld, is bijvoorbeeld HB Betonwerken. Heeft u binnenkort beton nodig? Neem dan gerust contact op met dit betonbedrijf. Wilt u meer blogs lezen over bouw? Dat kan hier op onze website.