Wat voor soort ledlampen zijn er te vinden?

2 min gelezen
led lampen kopen

Bijna geen enkel huishouden kan zonder het gebruik van de Led lampen. Zeker als het gaat om milieubesparing, dragen de Led lampen hun steentje bij. Zeker als het gaat om de levensduur, dan is op te merken dat de led lampen aanzienlijk langer meegaan dan de gloeilampen en ze hebben minder energie nodig. Dit is uiteraard weer beter voor het milieu.

led lampen kopen

Soorten lampen

Led lampen kopen geeft volop keuze in de vele soorten die op de markt zijn gebracht. Voor elk huishouden en type lichtval dat gewenst is. Voor veel elektrische apparaten wordt de miniatuur led lamp gebruikt. Deze is erg zuinig in energieverbruik, maar levert weinig licht op. Toch is het lampje erg populair onder zijn gebruiker. Dan heb je nog de low power en high power led lampen. De low power is extreem zuinig, maar ook hiervoor geldt dat het weinig lichtkleur opbrengt. Het komt daarom niet meer in heel veel huishoudens voor. De high power zegt het eigenlijk al, deze geeft veel licht door het aantal Watt dat het heeft. Door het gebruik van meerdere spotjes naast elkaar ontstaat er ook meer licht en meer Watt.

De SMD led lampen staan voor Surface Mounted Device. Hierbij zijn de led lampjes gesoldeerd op een printplaat, waardoor het veel licht opbrengt en hierdoor veel wordt verkocht. De Cree variant is een krachtige led lamp die veel licht geeft tegen aanzienlijk een lage aanschafprijs. De COB is het nieuwste type led lamp. Hierbij zijn meerdere kleine lampjes aan elkaar verbonden, waardoor ze veel licht kunnen geven. Veel lampen en spotjes hebben dit soort led lampen.

Als laatst te noemen is er nog de superflux. Het type is niet erg bekend en wordt niet veel in spotjes of lampen gebruikt. Toch is het een mooie keuze als het gaat om goede verlichting. Door de grote behuizing van de lampjes, geeft het een industriële tint. Het is daarom ook niet geschikt voor de gewone lampen.

Kortom, led lampen kopen kan bij veel soorten bouwmarken en diverse soorten winkels en er is volop keuze in het soort wat je graag wilt gebruiken.