Wat zijn de voordelen van een vlizotrap?

2 min gelezen
Voordelen vlizotrap

 Er zijn ontzettend veel woningen met een vlizotrap. Niet voor niets, want een vlizotrap biedt je verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een steektrap. Dit artikel zet de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje. Aan welke van deze voordelen heb jij al gedacht, toen je overwoog om een vlizotrap aan te schaffen? Lees in dit artikel alle voordelen van een goede vlizotrap.

#1: vlizotrap is een hele goedkope oplossing 

Een van de voordelen van een vlizotrap is het feit, dat je deze zelf kunt plaatsen. Er zijn verschillende websites waar de vlizotrap als bouwpakket trap verkocht wordt. Door voor zo’n bouwpakket trap te kiezen, bespaar je veel geld. Niet alleen omdat de trap in de aanschaf goedkoper is. Ook omdat je geen monteur hoeft in te schakelen voor de montage van de vlizotrap. 

#2: je kunt een vlizotrap direct plaatsen 

Is het bouwpakket bij je thuis afgeleverd? In dat geval kun je direct aan de slag gaan met de montage van de vlizotrap. Doordat de trap in het plafond verwerkt wordt, is enige ervaring met klussen handig. Het is vanzelfsprekend belangrijk, dat de trap stevig gemonteerd wordt. Mocht er nog geen gat in het plafond zitten, zorg er dan voor dat je hier een professional voor inschakelt. Het zal lastig zijn om door de betonnen vloer van je zolderkamer heen te komen. Bij een houten vloer, bijvoorbeeld bij een zolder die je zelf gemaakt hebt, is dit makkelijker. 

#3: bespaar ruimte met een vlizotrap 

Doordat de vlizotrap in het plafond gemonteerd wordt, kun je veel ruimte besparen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van diverse andere trappen. Hoewel een steektrap ook weinig ruimte nodig heeft, staat deze altijd in de ruimte onder de zolderkamer. Met een vlizotrap heb je hier geen last van! Het is de ideale oplossing, wanneer je maximaal eens per maand op zolder hoeft te zijn. Mocht je de zolder als slaapkamer gebruiken, dan is een steektrap vaak een betere oplossing. Ook de steektrap kun je als een bouwpakket bestellen bij Houtcompleet. Zij hebben een breed assortiment doe-het-zelf trappen.