Woon zoals je wilt; maak van de woonkamer jouw ruimte!

2 min gelezen

Op heel veel gebieden, waaronder wonen, denk je op een gegeven moment: ‘tijd voor wat anders!’ Da’s heel normaal. Maar dan moet je wel goed weten wát je wilt veranderen. Maar geen paniek; hieronder volgen een paar handige tips over hoe dit aan te pakken.

Vloer en muren

Om een specifieke uitstraling in je woning te bewerkstelligen, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de ruimte zoals ie is, zonder meubels. Reflecteren de wanden en vloer van je woonkamer deze stijlkeuze? Zo niet, dan moeten ze worden geverfd of vervangen. Misschien hoeft het allemaal niet zo drastisch en is je vloer er uitbreken daarom niet nodig. Wellicht hoeft alleen de vloerbedekking vernieuwd te worden. Kijk ook wat je aan de deuren in je huis kunt doen om je stijl tot zijn recht te laten komen. Stem je keuzes goed op elkaar af en creëer consistentie.

Finishing touch

Als klap op de vuurpijl is het tijd om je versieringen weer terug te hangen – of vervangen waar nodig! Denk aan fotolijstjes, vazen, beeldjes en andere snuisterijen. Natuurlijk moet je kamer wel de drukte – of juist de rust – uitstralen die je wilt. Houd je daarom in of pak juist lekker uit! Zolang je maar een goede balans bereikt.

Afval

Zo’n metamorfose brengt nogal wat afval met zich mee. Je hebt materialen en oude meubelstukken en accessoires weg te gooien en een aanzienlijk deel daarvan kun je niet in een kliko kwijt. Gelukkig is een geschikte container huren een handige optie! Ga na welke afvalstroom je wilt verwerken en reserveer een geschikte bak; dat scheelt je weer een aantal ritjes op en neer naar de milieustraat!

Veel succes met je project.