Glazen lichtstraat

2 min gelezen

Voor heel veel daglicht in je gebouw ligt het voor de hand om voor een glazen lichtstraat te kiezen. Bij een glazen lichtstraat van vlakkelichtkoepel.nl heb je veel keuzemogelijkheden. Je kunt kiezen voor een lichtstraat met twee ruiten en één tussenstijl. De maximum breedte van zo’n lichtstraat is 3,80 meter. Als je kiest voor een lichtstraat met drie ruiten en twee tussenstijlen kun je liefst een overspanning halen van ruim 7,5 meter. Voor elke glazen lichtstraat geldt dat deze uitstekend is geïsoleerd. Door de lichte hellingshoek zal regenwater en vuil er snel aflopen. Op de lichtstraten wordt tien jaar garantie gegeven.

Uitvoeringen van een glazen lichtstraat

Net zoals de daklichten zijn is een glazen lichtstraat ook verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Als je de lichtstraat rechtstreeks op het dak wilt monteren wordt er een flens bijgeleverd. Die wordt met speciale inbraak werende schroeven op het dak vastgemaakt en daar wordt de lichtstraat mee vastgezet. Als je een lichtstraat met een opstand wilt wordt die helemaal compleet geleverd. Je kunt hem dus meteen op het dak monteren. Bij een lichtstraat met een opstand worden mastiekhoeken geleverd. Daar kan de dakbedekking netjes op worden vastgemaakt. Het wordt aanbevolen om het plaatsen van een glazen lichtstraat over te laten aan een aannemer.

Luxe extra’s voor een lichtstraat

Het voordeel van een glazen lichtstraat is dat je veel meer licht in het gebouw krijgt. Maar als het in de zomer erg warm weer wordt kan dat een nadeel zijn. Want door het glas krijg je ook de zonnewarmte binnen. Dat is te voorkomen door te kiezen voor één van de luxe opties van een lichtstraat. Zoals een elektrische of handbediende zonwering voor binnen of buiten, zonwerend glas of ramen die elektrisch kunnen worden geopend. Een combinatie van deze luxe extra’s is ook mogelijk.