Je woning verkoopklaar maken? Zo doe je dat!

2 min gelezen

Je hebt de beslissing gemaakt: je wilt je woning verkopen. Maar hoe zorg je ervoor dat je woning verkoopklaar wordt gemaakt? Je weet wat de waarde is, hebt een vastgoedmakelaar gekozen en bent helemaal klaar om potentiële kopers je huis binnen te laten. Nu is het zaak om te zorgen dat je woning aantrekkelijk is voor de potentiële koper. Een aantal tips hoe je je huis verkoopklaar kunt maken en snel je huis kunt verkopen.

De woning schoonmaken

De belangrijkste regel is om je woning schoon te maken. Een schoongemaakte woning ligt veel beter in de markt dan een niet netjes opgeruimd huis. De ramen lappen, dweilen, stoffen en opruimen doen veel wonderen voor je woning. Zo ziet je woning er fris uit en dat werkt heel effectief. En het is heel goed voor de foto’s op de website van de makelaar.

Het kiezen voor groen en kleur

Beschik je over een terras met planten of heb je een tuin? Ook hier geldt: het hoeft niet helemaal de stijl te zijn van de potentiële koper, maar een aantal mooie planten en bloemen en een gemaaid gazon doen wonderen dan een slecht onderhouden tuin. De tuin is vaak de eerste indruk van potentiële kopers en daarom belangrijk om netjes te presenteren. 

Het zorgen voor licht

Een huis met voldoende lichtinval is vanzelf aantrekkelijker en ruimer voor potentiële kopers. Dat betekent dus dat je de rolluiken en gordijnen opent. Wil je foto’s laten maken voor de verkoop van je woning, doe dit dan op een zonnige dag. 

Net dat beetje extra’s van het interieur maken

Een mooie raamdecoratie of een bosje bloemen op tafel: het spreekt potentiële kopers direct aan. Dit soort details tonen aan dat je zorg hebt met je woning en dit zorgt voor vertrouwens bij potentiële kopers. Je kunt bijvoorbeeld ook een lekkere taart bakken. Met de heerlijke geuren, maak je je woning nog aantrekkelijker voor kopers.

Op de details letten

Als je besluit je huis te verkopen, let dan altijd op de details. Let daar dan ook op. Denk bijvoorbeeld aan kleine reparaties uitvoeren, vegen op de vloer of muur verwijderen of kabels netjes wegwerken. Zo maak je je woning verkoopklaar.