Goede strijkplank gezocht? Met deze tips vind je de perfecte strijkplank voor jou

2 min gelezen
goede strijkplank

Goede strijkplank gezocht? Sta je op het punt om op jezelf te wonen en heb je alle spullen nodig om het huishouden te doen? Of misschien ben je gewoon op zoek naar een nieuwe strijkplank? Om welke reden het ook is dat je een nieuwe strijkplank nodig hebt, het is belangrijk dat je er een kiest die bij jou past. In deze blog delen we vijf tips die je kunt gebruiken als je op zoek gaat naar een goede strijkplank.

Kies een strijkplank van goede kwaliteit

Een goede strijkplank is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is stevig en duurzaam. Investeer in een strijkplank die lang meegaat zodat je er lang plezier van hebt en niet elk jaar een nieuwe hoeft te kopen.

Kies een goede hoogte

Het is belangrijk dat de strijkplank op een goede hoogte staat, zodat je niet met een verkrampte rug staat te strijken. De ideale hoogte van de strijkplank is ongeveer op heuphoogte. Er zijn tegenwoordig zelfs verstelbare strijkplanken verkrijgbaar, zodat je deze op een goede hoogte kunt instellen.

Kijk naar het strijkoppervlak

Het strijkoppervlak moet groot genoeg zijn voor hetgeen wat je ermee wilt strijken. Er zijn verschillende maten strijkplanken verkrijgbaar, van klein tot groot. Als je voornamelijk overhemden strijkt, is een lange en smalle strijkplank ideaal. Voor het strijken van kledingstukken zoals rokken, jurken en broeken is een bredere strijkplank handig.

Kies voor een strijkplank met een goed strijkijzerplateau

Een goed strijkijzerplateau is belangrijk voor het comfortabel strijken van kleding. Het plateau zorgt ervoor dat het strijkijzer niet verschuift en stevig op zijn plaats blijft staan tijdens het strijken. Check dus of de strijkplank die je wilt kopen een strijkijzerplateau heeft en of deze groot genoeg is voor je strijkijzer.

Kijk naar de extra functies

Er zijn tegenwoordig ook strijkplanken met extra functies verkrijgbaar, zoals een kledinghanger of een geïntegreerde stekkerdoos. Dit kan handig zijn, maar bedenk wel of je deze extra functies daadwerkelijk gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld al een aparte kledinghanger hebt, is het niet nodig om een strijkplank met een geïntegreerde kledinghanger te kopen.

Samenvatting

Het kopen van een goede, degelijke strijkplank lijkt misschien niet een al te moeilijke opgave, maar er zijn een aantal dingen waar je op dient te letten. Hopelijk hebben deze vijf tips je geholpen bij het vinden van de juiste strijkplank voor jouw behoeften. Onthoud dat het belangrijk is om een goede kwaliteit strijkplank te kiezen die op de juiste hoogte staat, een groot strijkoppervlak heeft en een goed strijkijzerplateau heeft.

Bron: https://www.massamarkt.nl/

Massamarkt