Interieuradvies Overijssel voor hulp bij het inrichten van je woning

3 min gelezen
ronde salontafels industrieel

Interieuradvies Overijssel is er voor iedereen die graag advies heeft voor zijn of haar interieur, of dat nu is voor het kopen van een meubelstuk, voor het inrichten van een kamer of voor de hele woning. Samen met jou, of jullie, gaat de adviseur op zoek naar het interieur dat bij je past. Daarvoor heeft de adviseur wel wat gegevens nodig. Dus wil je advies zorg dan dat je die gegevens bij je hebt. Het gaat dan om:

·         De exacte maten van de ruimte waar het om gaat

·         Een platte grond van die ruimte

·         Kleurenfoto’s van het huidige interieur

·         Kleurstalen van de meubels, gordijnen, vloerbedekking en accessoires. Je kunt dat ook doen met kleurstaaltjes van een doe-het-zelfzaak of een verf kleurenwaaier.

·         Een moodboard van jou en (als je die hebt) één van je partner

Met deze gegevens kan de adviseur een 3D-ontwerp maken.

Een 3D-ontwerp geeft een goede indruk van je nieuwe interieur

Met een 3D-ontwerp krijg je een indruk hoe de ruimte er uit komt te zien. Door de maten van de meubels die je wilt houden en een plattegrond met de juiste maten kan de adviseur van interieuradvies Overijssel bepalen hoe groot het meubel mag zijn dat je wilt aanschaffen. Met de foto’s en de kleuren zie je ook hoe het geheel bij elkaar past en kies je de juiste kleur voor de nieuw aan te schaffen spullen. Hierbij heeft een adviseur vaak een bepaalde visie of keuze die je zelf nooit zou maken. Maar bevalt het niet dan kun je zo een andere opstelling maken. De adviseur zal, samen met jou, net zo lang zoeken tot je het interieur krijgt dat je graag wilt. Om een goed beeld van jouw voorkeur te krijgen is een moodboard ook belangrijk.

Interieuradvies Overijssel combineert oud en nieuw tot één geheel

Veel mensen hebben een interieur waar iets ontbreekt of waar het geheel niet echt klopt. Het is dan echt niet nodig om het hele interieur te vervangen. De adviseurs van Interieuradvies Overijssel kunnen oude en nieuwe spullen tot een passend geheel samenbrengen. Door advies te vragen van een deskundige op het gebied van interieur kun je miskopen voorkomen. Door het laten maken van een 3D-ontwerp zie je ook hoe je interieur eruit komt te zien. Een goed advies zorgt ervoor dat je niet weken achtereen meubelzaken hoeft af te lopen op zoek naar dat meubel of die accessoires die het beste passen. Samen zoeken jullie naar de best passende oplossing, één die past bij de spullen die je wilt behouden én bij de nieuwe meubels of accessoires die je wilt kopen.

Kom kijken wat advies voor jouw interieur kan betekenen

Je weet zelf het beste wat je mooi vind en je kent je eigen smaak het best. Als je alleen woont hoef je alleen maar rekening te houden met je eigen smaak. Maar past wat je mooi vind ook echt bij elkaar? In woonwinkels lijken meubels altijd kleiner dan in een (woon)kamer. Kleuren kunnen er anders uitzien als het meubel bij je thuis staat. Heb je een partner dan is het zaak dat jullie smaken matchen. De adviseur van interieuradvies Overijssel kan je (jullie) hierbij helpen. Je kunt daar meubels en andere interieur benodigdheden bekijken waarbij alleen de maten in eerste instantie belangrijk zijn. Met kleurstalen wordt op een later tijdstip de kleur bepaald die het beste bij je oude interieur en je smaak past.