Online sauna kopen: waar moet je op letten

2 min gelezen

Ga je graag naar de sauna, maar wil je nog liever afstand bewaren van vreemden? Dan kun je overwegen zelf een sauna aan te schaffen. Wist je dat je een sauna online kunt kopen? Vooral als je dit handige lijstje bij de hand houdt! Met de tips uit dit artikel, wordt online aanschaffen een eenvoudige klus.

Op onderzoek uit

Welke aanschaf je online ook doet, het geeft je de mogelijkheid research te plegen. Online doe je minder snel een impulsieve aankoop. Vooral voor producten waarbij research nuttig is, is dit een grote meerwaarde. Wil je online een sauna kopen, dan is een beetje onderzoek zeker handig. Welk soort sauna wil je, hoeveel ruimte heb je en voor hoeveel personen mag die geschikt zijn? Het zijn maar een aantal vragen die belangrijk zijn, in het aankoopproces.

Achtergrondinformatie

Als je een sauna wilt kopen, kun je kiezen uit sauna’s gemaakt van diverse houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn voor- en nadelen. Een veelgebruikte houtsoort voor sauna’s is Nordisch Fichte. Dit is hout van een Scandinavische fijnspar. Voordeel van hout van bomen uit die regio is dat het heel compact hout is. Dit komt doordat de bomen in Scandinavië door het klimaat heel langzaam groeien en daarom door de jaarringen die dichtbij elkaar zitten extra geschikt zijn voor het vervaardigen van een sauna. Als je dit soort feiten weet, is online een sauna kopen al eenvoudiger.

Handig of hulp nodig?

Als je een sauna aanschaft kun je kiezen voor zelfbouw of voor plaatsing door de leverancier. Bij online aanschaf bekijk je een video van installatie, waarmee je handig kunt bepalen of zelfbouw een optie is. Het enige dat je volgens de leverancier nodig hebt, is een beetje basiskennis en het juiste gereedschap. Weet je van jezelf dat je twee linkerhanden hebt, dan is installatie misschien een betere keus. Door het filmpje kun je daar eerst rustig over nadenken.

Toch in het echt zien…

Mocht je na het bezoeken van een webshop met sauna’s toch liever de sauna in het echt bekijken, dan is dat uiteraard mogelijk. In de showroom krijg je misschien net even beter beeld van de mogelijkheden. In de showroom is vaak een sauna op temperatuur, waardoor je er zelfs voor kunt kiezen hem even uit te proberen. De juiste keuze maken kan online, maar ook in de showroom. Het is maar net wat bij je past.

Wil je graag meer informatie over sauna’s? Neem dan snel een kijkje op www.bastu.nl.