Ronde salontafel

2 min gelezen
ronde salontafel

Een salontafel bepaald voor een belangrijk gedeelte de sfeer in je huis. Dit komt omdat aan tafel de meeste gesprekken plaatsvinden. Hierdoor is de salontafel een sfeerbepalend meubel. Er zijn er ontelbaar veel in variaties te krijgen. In dit artikel behandelen we de ronde salontafel en wat de voordelen ervan zijn.

Ideaal in kleinere ruimtes

We wonen niet allemaal in een groot en ruim landhuis in een bos. In dat soort gevallen is het prettig als je een relatief grote tafel kunt hebben, die dan weer zo weinig mogelijk effectieve en optische ruimte in beslag neemt. Je komt dan automatisch uit bij een ronde salontafel. Dit is zo omdat de tafel geen hoeken heeft. Zodoende is er goed omheen te bewegen. Daarnaast is het zo dat door de ronde vorm je een beter en sneller oogcontact zal hebben wanneer je met een gezelschap aan de tafel zit. Dit leidt ongetwijfeld tot veel na borrelen en gezellige gesprekken.

ronde salontafel

Goed te combineren

Wanneer je bijvoorbeeld een verjaardag viert en er veel mensen over de vloer gaan komen, zijn ronde salontafels ideaal. Je kunt er bijvoorbeeld een aantal extra wat kleinere varianten bij plaatsen of juist in een andere hoek van de kamer. Voor een leuk optisch effect kun je met een salontafel rond ook werken met verschillende hoogtes.

Verras met een salontafel rond

Aangezien de meeste kamers rechthoekig vierkant zullen zijn, is een ronde tafel een prachtige manier om dat patroon wat te breken. De kamer oogt meteen dynamischer en uitnodigend. Daarnaast is er nog een voordeel te noemen van een ronde tafel: hij heeft geen vervelende of hinderende hoeken. Dit is ideaal, want iedereen kent het wel. Je let even niet op en wilt snel even ergens heen lopen en pats, je raakt zonder het in de gaten te hebben een nare hoek van de tafel. Ja dat voel je. Dat soort vervelende ongelukjes behoren met een ronde tafel ook tot het verleden. Ten slotte zijn ronde tafels verkrijgbaar in meerdere materialen. Natuurlijk in diverse soorten van hoogwaardig hout. Maar ook metaal, aluminium, ijzer en tegenwoordig zelfs stenen varianten zijn volop verkrijgbaar.