Vloerverwarming bestellen voor in huis

3 min gelezen
tv-meubel kopen

Als je in de winter veel last hebt van koude voeten, is het mogelijk een vloerverwarming te bestellen. Dit is een verwarming die is ingebouwd in de vloer. Een vloerverwarming werkt door een warmtebron onder de vloer te leggen. Deze warmte straalt door de vloer heen en maakt de vloer warm. Door het egale oppervlak van de vloer en de lage temperatuur waarmee de vloer wordt opgewarmd blijft de vloer goed warm. Een vloerverwarming kan als hoofdverwarming worden gebruikt maar ook als bijverwarming, samen met radiatoren. Je kan kiezen uit verschillende soorten vloerverwarmingen. Zo heb je vloerverwarmingen op warm water werken. Daarnaast kan je ook een elektrische vloerverwarming bestellen. Deze elektrische vloerverwarmingen zijn te verdelen in matten, kabels en folie. 

Geschiedenis vloerverwarming 

De geschiedenis van de vloerverwarming loopt terug tot aan de tijd van de Romeinen. De Romeinen gebruikten namelijk al vloerverwarmingen in badhuizen. Ze maakten een holle ruimte onder de gehele vloer. Onder de vloer was een centrale vuurplaats, hier werd flink vuur gestookt. In de hoeken van de kamer stonden schoorstenen. Aangezien warme lucht naar boven gaat, ging de rook van de vuurplaats eerst door de holle ruimte onder de vloer en vervolgens naar de schoorstenen in de hoeken naar de buitenlucht. De warme lucht die langs de onderkant van de vloer komt geeft warmte af aan de vloer. Deze warmte gaat naar het vloeroppervlak en straalt zo aan het oppervlak warmte uit. Deze vorm van vloerverwarming wordt alleen niet meer zoveel gebruikt, mocht je een vloerverwarming bestellen. 

Elektrische vloerverwarming bestellen 

Één van de vormen van een vloerverwarming is de elektrische vloerverwarming. Deze bestaan in matten, kabels en folie. Meerdere van deze elektrische vloerverwarmingen zijn ook geschikt voor al bestaande vloeren. Meestal worden vloerverwarmingen aangelegd zodra het huis wordt gebouwd, in een al bestaand huis is het dan ook lastiger een vloerverwarming aan te leggen. Elektrische matten kunnen echter gebruikt worden voor al bestaande tegelvloeren. Op deze matten zijn dunne kabels aangebracht in een zigzag patroon. Deze matten worden vaak direct onder de tegelvloer geplaatst. Dunne geleidende folie wordt meestal gebruikt onder tapijt of laminaat. Voor kabels en matten is het wel nodig een aarding te hebben. Een elektrische vloerverwarming bestellen kan als hoofdverwarming of bijverwarming. De temperatuur van de vloer wordt zelf geregeld. 

Watergedragen vloerverwarming

Naast een elektrische vloerverwarming kan je ook een watergedragen vloerverwarming bestellen. Een watergedragen vloerverwarming duurt langer op te warmen dan een elektrische vloerverwarming. Bij deze vloerverwarming worden er buizen gemonteerd in de vloer. Door deze buizen stroomt warm water. Dit warme water geeft de warmte af aan de vloer waardoor de vloer warm wordt. Een watergedragen vloerverwarming kan op een CV-installatie worden aangesloten. Dit gebeurt met behulp van een speciale verdeler. De verdeler zorgt ervoor dat het warme water dat uit de cv-ketel komt, door kunststof leidingen wordt geleid. Deze kunststof leidingen zijn op een bepaalde manier in de vloer gemonteerd. Deze leidingen liggen spiraalvormig in de grond. Dit zorgt ervoor dat de vloer geleidelijk wordt opgewarmd en daarnaast het koude water goed af kan worden gevoerd zonder de vloer weer koud te maken. Ook kunnen de leidingen worden aangesloten op een waterpomp. 

Wil je een vloerverwarming bestellen? Kijk dan eens op de site van Vloerverwarming Store.