Douche kopen; kies jij de duurdere regendouche of ga je voor de flexibele handdouche?
3 min gelezenEven een douche kopen? Die tijd is geweest. Omdat de badkamer belangrijker geworden is, geldt dat meteen voor de douche ook. Bovendien is er tegenwoordig veel meer keuze en dat maakt dat een douche kopen niet iets is dat je zomaar even doet. Je dient precies te weten wat je wilt en ook de rol die jij de badkamer toebedeelt is belangrijk bij de keuzes die je maakt.
Welke rol geef jij de badkamer?
Het is belangrijk dat je eerst de stijl van de badkamer bepaalt. Ben jij iemand die niets met luxe heeft, maar de douche vooral als iets functioneels ziet? Of zie jij de badkamer als een ontspanningsruimte met wellness en luxe? Belangrijk, want ben jij iemand die de badkamer een prominentere rol geeft, dan zul je eerder een regendouche kiezen dan wanneer jij de badkamer slechts als functionele ruimte ziet.
De regendouche voelt als een forse, warme regenbui
Douche kopen? Overweeg dan ook de regendouche. Een regendouche voelt als een forse regenbui. Maar dan wel een warme regenbui. In eerste instantie is het zaak om te checken of de waterdruk in jouw huis voldoende is om deze douche goed te laten functioneren. Anders wordt het wel een heel slap regenbuitje. Kijk ook naar het verbruik. Je kunt er vanuit gaan dat je voor een regendouche ongeveer 25 liter water per minuut nodig hebt. Voor de reguliere handdouche is dat slechts 11 liter water per minuut. De regendouche is dus zowel duurder in aanschaf als wat betreft het verbruik.
Douche kopen? Hogere waterrekening met een regendouche
Daarmee wordt meteen duidelijk dat de keuzes die je maakt afhankelijk zijn van de rol die je de badkamer geeft, de ruimte die je tot je beschikking hebt en het budget dus. Je betaalt structureel een hogere waterrekening als je kiest voor een regendouche. Dat is iets dat zeker is.
De regendouche zit vast, de handdouche haal je gemakkelijk van de glijstang en houd je in de hand
De regendouche is bevestigd direct aan de glijstang en heeft een vast karakter. De handdouche zit met scharnieren vast aan de glijstang en kun je wel in de hand houden omdat je deze douche wel van de glijstang kunt halen. Daardoor is de handdouche dus flexibeler in gebruik. Bij een aantal regendouches krijg je overigens meteen ook een handdouche geleverd. Die kun je als een soort van zijtak aan de glijstang plaatsen.
Van douchecabines tot inloopdouches – Douche Concurrent!
Ga waterverspilling tegen met de thermostaatkraan
Omdat de regendouche dus al duurder in gebruik is, is het extra verstandig om altijd voor een thermostaatkraan te kiezen. En dat niet alleen omdat het water dan steeds op de juiste temperatuur is afgesteld. En ook niet omdat je dan geen hinder hebt als iemand anders ook water gebruikt. De thermostaatkraan namelijk, helpt je om waterverspilling tegen te gaan. Met de hand thermostaat namelijk, is het toch eerst altijd even zoeken naar de juiste watertemperatuur. Dat gaat gepaard met soms best veel verspilling van water. De thermostaatkraan helpt je dus besparen op de waterrekening. Ga je een douche kopen? Houdt hier dan goed rekening mee.