Hoe kies je voor de beste dakbedekking?

2 min gelezen
dakbedekking

Verschillende daken hebben verschillende soorten dakbedekking nodig. Welke het beste is voor jouw dak is volledig afhankelijk van het type dak en jouw persoonlijke voorkeur. Heb je toch nog een beetje hulp nodig lees je hier hoe voor de beste dakbedekking kunt kiezen. 

Kiezen van dakbedekking: Waar moet je op letten

Wanneer je dakbedekking kiest zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Hieronder staan een aantal punten beschreven. 

Duurzaamheid. Wanneer je nieuwe dakbedekking laat leggen is het handig om te kiezen voor een materiaal wat lang mee gaat. Oftewel materiaal wat duurzaam is. Zo voorkom je dat je over een paar jaar weer een nieuw dak moeten laten leggen. Leisteen staat er bekend om dat ze ontzettend lang mee gaan. 

Kosten. Overweeg het budget bij het kiezen van nieuwe dakbedekking, maar blijf ook naar kwaliteit kijken. Ga niet voor de goedkope optie, gewoonweg omdat deze goedkoop is. Hetzelfde geldt voor andersom. Asfaltshingles zijn bijvoorbeeld de goedkoopste optie, maar hebben niet een lange levensduur. Dakpannen daarentegen zijn betaalbaar en duurzaam. 

dakbedekking

Stijl. Het dak draagt bij aan het uiterlijk van het huis, dus je wil een dakbedekking kiezen die past bij de stijl en het ontwerp van jouw woning. Heb je een landelijke woning? Dan is een rieten dak misschien wel de perfecte keuze voor jou. 

Installatie. Sommige soorten dakbedekkingen zijn moeilijker te installeren dan andere. Om het jezelf makkelijker te maken is het dus verstandig om te kiezen voor lichte dakbedekking. Bitumen dakbedekking is relatief makkelijk te installeren, vooral wanneer je al een bitumen dak hebt. 

Onderhoud. Wanneer een dak veel onderhoud nodig heeft kan dit vervelend zijn voor jezelf, maar ook voor de portemonnee. Daarom is het handig om te kiezen voor een dakbedekking die weinig onderhoud nodig heeft. Een groendak is een goed voorbeeld van dakbedekking die weinig onderhoud nodig heeft. 

Het is belangrijk om van tevoren onderzoek te doen naar de verschillende opties om zo de juiste keuze te kunnen maken.