Een PVC vloer of een tegelvloer: welke moet je kiezen

1 min gelezen

Er zijn enorm veel verschillende soorten vloeren op de markt. Veel mensen vinden het dus ook lastig om de verschillende vloeren met elkaar te vergelijken. Om je een beetje te helpen, bespreek ik in dit artikel twee vloersoorten die op dit moment erg populair zijn in ons land, namelijk de PVC vloeren en de tegelvloeren.

Uitstraling

Als je puur kijkt naar de uitstraling van de vloeren, wint de tegelvloer het voor mij. Er zijn namelijk veel soorten tegelvloeren, zoals Venis tegels en La Fabbrica tegels. Al deze tegelvloeren hebben een unieke uitstraling waardoor ze in elke huisstijl wel passen. De PVC vloeren zijn simpelweg de look-a-like van de houten vloeren.

Hygiëne

Als het draait om hygiëne zijn beide vloersoorten ideaal. Ze zijn namelijk beide vlak, waardoor vuil zich nergens kan verstoppen, en beide ook makkelijk schoon te houden met wat water en zeep.

Aandachtspunten

Beide vloeren hebben wel hun eigen aandachtspunten. Zo is de tegelvloer natuurlijk enorm hard, waardoor het gevaarlijk kan zijn voor sommige doelgroepen die geen goede balans hebben. De PVC vloeren voelen daarentegen minder hard aan en zijn dus een stukje veiliger. Wel kosten veel PVC vloeren meer als de gemiddelde vloersoort op de markt.