Onderhoud aan uw stopcontacten: 2 tips

2 min gelezen

Defecte stopcontacten zijn een belangrijke oorzaak van woningbranden. Minstens 25.000 elektrische branden elk jaar worden aan slechte elektro afzet toegeschreven en veroorzakend de meest hoge verzekering schade. Routineonderhoud op stopcontacten kan het risico op elektrische branden in huis drastisch verminderen, daarom vindt u in dit artikel 2 tips die u helpen met het onderhoud aan uw stopcontacten. Maar mocht u twijfelen tijdens het onderhoud en denkt u dat er een probleem is waar u niet tegenop kan. Schakel dan een professional in (Bron: https://nlshop.se.com/).

Repareer nooit zelf uw bedrading 

Als het probleem met uw bedrading ernstiger is dan normale slijtage, is het noodzakelijk om het project over te dragen aan een professionele elektricien. U moet nooit zelf proberen om uw eigen bedrading te repareren als u geen ervaring hebt. De meerderheid van de elektrische branden thuis worden veroorzaakt door bedrading die ten onrechte is gerepareerd of geïnstalleerd door beginners, dus het is veiliger en waarschijnlijk meer kosteneffectief om een professional te raadplegen. U kunt het ook zien als besparing van geld, want mocht u het zelf doen, nog meer schade maken en alsnog een elektricien moeten inhuren dan kunt u beter de eerste twee stappen overslaan.

Onderhoud elk stopcontact 

Bij het uitvoeren van routine onderhoud aan stopcontacten, vergeet dan niet om degenen die buiten zijn, in kelders of een verborgen inbouw stopcontact op zolder te controleren. Degene die we niet zien zijn gemakkelijk te vergeten, maar ze kunnen nog steeds veel schade veroorzaken. Maak een inventaris van de stopcontacten van uw huis en controleer ze regelmatig op problemen. Maandelijks onderhoud kan u helpen voorkomen dat ernstige elektrische problemen in de toekomst gepland staan en misschien wel het belangrijkste, branden voorkomen. Natuurlijk, in het geval van daadwerkelijk gevaar bel een professional.